Αλέξανδρος Παπαλάμπρος

Αλέξανδρος Ε. Παπαλάμπρος
Γενικός Χειρουργός
Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής
Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών
‘Α Χειρουργική Κλινική
“Λαϊκό” Νοσοκομείο, Αθήνα


Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 2004, αναγορεύθηκε σε διδάκτορα της Ιατρικης Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 2009, σε μεταπτυχιακό διδάκτορα στη «Χειρουργική ‘Ηπατος – Παγκρέατος – Χοληφόρων» του ΔΠΘ το 2010, ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Α’ Χειρουργική Κλινική του ΕΚΠΑ και απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας της Γενικής Χειρουργικής το 2011. Ακολούθως μετεκπαιδεύτηκε επί 28 μήνες στη Χειρουργική ‘Ηπατος – Παγκρέατος -Χοληφόρων στο Νοσοκομείο Asklepios Klinik Barmbek του Αμβούργου, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Κ. Oldhafer.

Το 2012 εκλέχθηκε στη Βαθμίδα του Λέκτορα και ακολούθως εξελίχθηκε το 2018 σε Επίκουρο Καθηγητή Χειρουργικής.

Είναι εκ των πρωτοπόρων της εφαρμογής της τεχνικής ηπατεκτομής δύο σταδίων τύπου ΑLPPS στην Ελλάδα ενώ παράλληλα έχει συμβάλλει στην ανάδειξη της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου μας, σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Χειρουργικής Παγκρέατος της χώρας μας.

Έχει συμμετάσχει σε Ελληνικά και Διεθνή Συνέδρια, έχει διοργανώσει σεμινάρια-συμπόσια και ημερίδες, ενώ έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών άρθρων σε ελληνικά και διεθνή ιατρικά περιοδικά.

Διδάσκει φοιτητές Ιατρικής 3ου-4ου και 6ου έτους, ειδικευόμενους Γενικής Χειρουργικής, είναι προσκεκλημένος ομιλητής σε Πανεπιστημιακά Τμήματα της ημεδαπής, ενώ είναι μέλος επιτροπών διδακτορικών διατριβών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών.